Dokončil jsem zprovoznění meteostanice v Lužicích, takže nyní budete mít aktuální povětrnostní informace než vyrazíte létat.
Stanice je z profesionální řady firmy GILL, směr a rychlost větru měří ultrazvukově
Umístil jsem ji na nový stožár na střeše našeho domu, kde kolem nejsou již žádné stromy a překážky, které by mohly ovlivnit měření.
Data momentálně odesílá do dvou online služeb, WINDY a WEATHER UNDERGROUND.
Viděl jsem, že někteří Windy hojně používají jako aplikaci v telefonu. Stačí tedy spustit a do vyhledávání zadat “Luzice u Mostu” (jde poté i uložit do oblíbených).
Díky moc!
Dělám zrovna na projektu, kde tyhle stanice využíváme k matematickému modelování rozptylu škodlivin v ovzduší, tak proč nevyužít nabyté zkušenosti
Fakt jsem zvědavý, jak to bude v praxi, až budete na ploše a mrknete na data, zda to bude sedět. Stanice má i vlastní kompas, takže směr proudění větru může ovlivnit jen terénní rozdíl mezi vesnicí a plochou.
Ahojte milí moji kolezi !!!
Kdepak ste dnes dopo byli ??
Ondra namíchal super počasí - vítr do 1 m /s, dohlednost 500 Km(haha), zkrátka paráda a nikde nikdo.
Musel sem si vystačit sám a zalétat MISS WIND No 2.
Zítra dopo má být stejné počasí tak jdu zase.
Přijďte vyhnat pavou! ky z modelů.
Ahojte
Jarda
Ahoj Jardo,
dnes bylo opravdu krásně, ale jednak jsme na to nevsázeli a druhak chodíme v zimě do haly.
Máme předplaceno a pak si musíme ten statut pěstovat, abychom o něj nepřišli.
Podle historických zkušeností končíme s halou v březnu a na letiště se chystáme od dubna.
Tak zatím vydrž bez nás, my se přidáme
Karel