Meteostanice

Ahoj piloti!

Dokončil jsem zprovoznění meteostanice v Lužicích, takže nyní budete mít aktuální povětrnostní informace než vyrazíte létat.

Stanice je z profesionální řady firmy GILL, směr a rychlost větru měří ultrazvukově :sunglasses:
Umístil jsem ji na nový stožár na střeše našeho domu, kde kolem nejsou již žádné stromy a překážky, které by mohly ovlivnit měření.

Data momentálně odesílá do dvou online služeb, WINDY a WEATHER UNDERGROUND.
Viděl jsem, že někteří Windy hojně používají jako aplikaci v telefonu. Stačí tedy spustit a do vyhledávání zadat “Luzice u Mostu” (jde poté i uložit do oblíbených).

Přímý odkaz na WINDY je zde:
WINDY - meteostanice Lužice u Mostu

Přímý odkaz na WEATHER UNDERGROUND je tento:
WUNDERGROUND - meteostanice Lužice u Mostu

Do budoucna chystám i stručné zobrazení na našich stránkách a také kdo bude chtít, bude si moci nastavit v telefonu tzv. widgety přímo na obrazovku.

Dejte mi vědět, jak jsou informace o směru větru užitečné a zda to opravdu sedí s větrem na letišti :wink:

LETU ZDAR!
Ondra

Ondro seš borec
velice užitečná práce, díky:sunglasses:
Jarda

Ahoj Ondro,
no supéééééééééér :slight_smile:
Dík
Karel st.

Super, Ondro, to je skvělý počin :slight_smile: Windy používám a v oblíbených mám uloženou přímo GPS pozici letiště, tak máme porovnání s matematickým modelem :slight_smile:

Super, děkujem…palec nahoru:+1:

Díky moc!
Dělám zrovna na projektu, kde tyhle stanice využíváme k matematickému modelování rozptylu škodlivin v ovzduší, tak proč nevyužít nabyté zkušenosti :sweat_smile:
Fakt jsem zvědavý, jak to bude v praxi, až budete na ploše a mrknete na data, zda to bude sedět. Stanice má i vlastní kompas, takže směr proudění větru může ovlivnit jen terénní rozdíl mezi vesnicí a plochou.

Pro zajímavost posílám obrázek instalace :wink:
Screenshot_20200212-230314_Gallery-02

LETU ZDAR!
Ondra

Ahojte milí moji kolezi !!!
Kdepak ste dnes dopo byli ??
Ondra namíchal super počasí - vítr do 1 m /s, dohlednost 500 Km(haha), zkrátka paráda a nikde nikdo.
Musel sem si vystačit sám a zalétat MISS WIND No 2.
Zítra dopo má být stejné počasí tak jdu zase.
Přijďte vyhnat pavou! ky z modelů.
Ahojte
JardaFirst%20Flig%20Day%20Mis%20Wind%20201 Miss%20Wind%203%202019%20073

Ahoj Jardo,
dnes bylo opravdu krásně, ale jednak jsme na to nevsázeli a druhak chodíme v zimě do haly.
Máme předplaceno a pak si musíme ten statut pěstovat, abychom o něj nepřišli.
Podle historických zkušeností končíme s halou v březnu a na letiště se chystáme od dubna.
Tak zatím vydrž bez nás, my se přidáme :wink:
Karel